Regisztrált klubtagként vagy céges vásárlóként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A nagy francia klasszikusba, a karamelles fordított almatortába az alma balzsamecet krémmel vihetünk savasságot, pikantériát. A szeletelt süteményre locsoljunk egy kiskanállal az alma balzsamból, és egy új ízélményben lehet részünk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy serpenyő vagy hőálló sütőforma aljára szórjuk rá a cukrot (vagy nádcukrot).
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, és vágjuk cikkelyekre vagy karikákra. Helyezzük rá a cukorra az alma szeleteket, és szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal.
A kihajtogatott kész leveles tésztánkból korongokat nyomunk.
Helyezzük rá a korongokat az almákra, és a széleit oldalt hajtsuk be. Egyben is rá lehet tenni a tésztát, ebben az esetben nyújtsuk akkorára, amekkora a sütőformánk, utána az egészet ráhelyezzük az almákra, és a szélén körbe vágjuk a tésztát, majd behajtjuk.
A tészta közepére kis lyukat fúrunk, hogy a gőz távozni tudjon.
200 oC-on, kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
Azonnal kifordítjuk egy tányérra.
Tálaláskor meglocsoljuk Alma Cremával, vaníliafagyival pedig még finomabb!