Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha gluténmentes diétán vagy, vagy csak egészségesebben szeretnéd kedvenc palacsintádat enni, próbáld ki ezt a palacsinta receptet! A tésztája rizsliszttel készül, és földimogyoró olajjal tesszük még finomabbá.
A földi mandula lisztet, a rizslisztet, a tojást, a barna cukrot, a tejet, egy csipetnyi sót és egy evőkanál földimogyoró olajat egy magasfalú edénybe öntünk.
A hozzávalókat csomómentesre turmixoljuk össze, és pihentetjük 15 percig.
Egy serpenyőbe öntsünk egy teáskanál földimogyoró olajat, és hevítsük fel. A meleg serpenyőbe öntsünk egy palacsintára való tésztát. Ha a tészta kezd megszilárdulni, akkor fordítsuk meg, és addig süssük tovább, amíg mind a két oldala szép arany barna nem lesz. (Minden db sütésénél 1 tk földimogyoró olajat hevítsünk a serpenyőben.)
Egy másik serpenyőben a mézet karamellizáljuk. Akkor jó, ha habzik és enyhén barnás színű lesz. A legkisebb fokozaton, lassan, folyamatos keveréssel készítsük.
A szilvát megmossuk, és negyedbe vágjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál feketeribizli balsamicot, az apróra vágott (lehet kocka vagy vékony csík is) gyömbérrel a forró karamellben 2-3 percig összeforgatjuk.
Végül a palacsinta tészta közepébe töltjük, és feltekerjük, vagy háromszögbe hajtogatjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.