Keresés

Házi hamburger ínyenc majonézzel recept

A hamburgert sokan szeretik, és szinte az egész világon ismerik. Házi hamburger receptünkben most megmutatjuk, hogy tehetjük ezt a gyorséttermi ételt igazán fantasztikussá.

Szójamentes
Kukoricamentes
80 Perc
52

Elkészítés

01

Tegyük egy keverőtálba az átszitált 155 g lisztet, a tökmaglisztet, a tejport és 5 g sót. Keverjük át alaposan.

02

A friss élesztőt futtassuk fel a 7 gramm porcukorral 140 ml meleg tejben.

03

Ha az élesztő felfutott, adjuk a nyers tojássárgával együtt a lisztes keverékhez.

04

Kezdjük el összekeverni a tészta hozzávalóit, közben adjunk hozzá 2 kanál sütő repceolajat. Majd 4-5 percen át dagasszuk. A bedagasztott tésztát szórjuk meg kevés liszttel, fedjük le folpackkal, és meleg helyen kelesszük kétszeresére.

05

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen vágjuk négy egyenlő részre. A tenyerünkkel lapítsuk korong alakúra mindegyik tésztadarabot. Végül egyenként hajtogassuk középre a tészta széleit. Végül fordítsuk meg a bucikat, hogy a sima felükkel felfelé nézzenek.

06

A tésztákról sepergessük le a felesleges lisztet, kenjük át a maradék 10 ml tejjel, és hagyjuk meleg helyen 20 percet ismét kelni.

07

180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben süssük készre őket kb. 25 perc alatt. Ha elkészültek, hagyjuk kihűlni a bucikat.

08

A darált marhahúst (lehetőleg 20-30 %-ban faggyús – zsírosabb) dolgozzuk össze 5 gramm sóval és 2 csipet borssal. Majd osszuk négy részre, és alaposan formázzuk őket golyó alakúra.

09

A húsgolyókat egyenként tegyük két-két folpack közé, és egy lapos tányér aljával lapítsuk korong alakúra.

10

Bevonatos serpenyőben, vagy vaslapon süssük őket meg. Szükség esetén kevés sütő repceolajat locsolhatunk rájuk.

11

A majonézhez aprítógépbe tesszük a dióolajat, a lenmagolajat, a mustárt, az ecetet, egy csipet borsot, 2 gramm sót és a főtt tojás sárgáját. Fontos, hogy valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, különben a majonéz nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek.

12

10-15 másodpercig összeaprítjuk a hozzávalókat, amíg majonéz állagú nem lesz.

Tipp:

A hamburger rétegezéséhez használhatunk salátát, hagymát, uborkát, paradicsomot. A főtt tojással készült majonéz 4-5 napig friss marad. A hamburger bucik kihűlve, zacskóba zárva 2-3 napig puhák maradnak, felhasználás előtt elég sütőben felmelegíteni őket.

12 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
6 ek
155 g
liszt
40 g
tejpor
12 g
7 g
porcukor
1 db
tojás sárgája
150 ml
tej
15 g
friss élesztő
3 csipetnyi
600 g
darált marhahús
1 db
főtt tojás sárgája

Étrendek

Szójamentes Kukoricamentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0