2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karácsony elképzelhetetlen mákos sütemény nélkül. A kisült aprósütemények mákos töltelékét még forrón locsold meg meggy balzsamecettel, amitől pikánsabb, ízesebb lesz.
A lisztet összekeverjük 100 g porított nádcukorral, sóval, és a vaníliával. A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe.
Végül a tojással tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Közben a darált kék mákot kikeverjük a maradék 80 g szintén porított nádcukorral és a lekvárral, és a hűtőbe tesszük.
Miután eleget pihent a tészta, 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű korong kiszúróval megformázzuk. A korongok közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, a tésztaszéleket háromszög formára felhajtjuk. 170 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben 11-12 perc alatt kisütjük.
Ha a sütemények kihűltek, porcukorba forgatjuk őket, a tölteléket pedig meglocsoljuk meggy balzsamecettel.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.