5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha létezik olyan, hogy egészséges nassolás, akkor a házi müzli szeletet oda sorolnánk. Csupa értékes, természetes, és finom alapanyagból készül, és hosszantartó energiával tölt fel bennünekt. Napokig eltartható légmentesen elzárva.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt, úgy hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is. Egy nagy tálban keverjük simára a sárgabarackmag olajat, mézet, tojás fehérjéket és a vanília rúd kikapart belsejét.
Egy közepes edényben öntsük össze a zabpelyhet, a földimandula lisztet, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz, addig hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta.
Adagoljuk hozzá a Pödör mandulát, Pödör diót, aszalt barackot, Pödör szezámmagot, kókuszreszeléket, szárított áfonyát.
Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott ’’tésztát’’.
Addig süssük, míg szép aranybarna színe lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük. Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből, úgy hogy fejjel lefelé fordítjuk és a sütőpapírt mihamarabb húzzuk le róla. Nagyjából 2cm × 6cm-es szeleteket vágjuk belőle. 5 napig légmentesen zárt tároló edényben eláll.
Megjegyzés: Ahogy a müzlin a méz bevonat sütés után hűl le, úgy kezd egyre jobban a sütőpapírra ragadni, ezért érdemes, minél hamarabb lehúzni róla. Nagyon sok kárba vész, ha teljesen lehűl a papíron.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.