2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

Languszta, édesköményes céklasaláta

Gampe Zsolt
40 Perc
38

Elkészítés

01

A céklát alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, középső felét, amennyire vékonyan tudjuk, mandolin segítségével leszeleteljük, majd a maradékot gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A levet beízesítjük ízlés szerint egy csipet sóval és a meggy balzsamecettel. A céklát a marináddal együtt egy ziplock zacskóban vagy dobozban hagyjuk dolgozni. Otthoni környezetben ezt a lépést már egy nappal korábban elvégezhetjük. {Az éttermi világban, mi sousvide technológiával rövid ideig hőkezeljük, a gyorsabb és sterilebb eredmény érdekében.)

02

A pisztáciát tegyük fel főni, annyi sós vízben, ami épp ellepi. Amíg elpárolog a víz, tisztítsuk meg a langusztáinkat, a farkakat tegyük félre, a páncélt, ollókat és fejeket habzó vajban pörgessük meg pár percet, hogy egy ízes langusztavajat kapjunk, amit későb a tálalásnál felhasználunk.

03

Ha elfőtt a víz a pisztáciánkról, tegyük be egy 170 fokosra előmelegített sütőbe egy száraz tepsibe 10/15 percre hogy jó ropogósra süljön.

04

Mossuk meg az édesköményt, majd vágjuk le a szárát, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük le mandolin segítségével, a középsō dundibb feleket. A maradékot, a szárral együtt, gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A kapott levet beízesítjük az almalével, egy csipet sóval, a mirinnel, a pisztáciaolajjal és a választott citrus levével, illetve reszelt héjával.

05

A langusztafarkakat forró serpenyőben készre pirítjuk a külső felén, majd a hőforrást elzárva félrehúzzuk és meglocsoljuk a langusztavajunkkal.

06

Keverjük össze a salátánkat, nyers tengerispárgával, és a langusztával és tetszés szerint tálaljuk. Szórjuk meg a sült pisztáciával.

Tipp:

Az étteremben tovább frissítjük az ételt citromverbénaolajjal, és előkerülhetnek a savanyított/fermentált virágok {bodza, medvehagyma} is, ha szorgalmasak voltunk a nyári időszakban. Az ételfotón bársonyvirág van, ami otthon is könnyen beszerezhetō és egy nagyon játékos alapanyag. Sót szándékosan nem alkalmaztam a langusztán, a tengerispárga dolga.

Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
200 g
vaj
2 db
languszta
300 g
cékla
50 g
tengeri spárga
100 ml
almalé (100%)
szűretlen
50 ml
mirin
1 db
citrom
2 csipetnyi
300 g
édeskömény

Étrendek

Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.