Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre. 5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A céklát alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, középső felét, amennyire vékonyan tudjuk, mandolin segítségével leszeleteljük, majd a maradékot gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A levet beízesítjük ízlés szerint egy csipet sóval és a meggy balzsamecettel. A céklát a marináddal együtt egy ziplock zacskóban vagy dobozban hagyjuk dolgozni. Otthoni környezetben ezt a lépést már egy nappal korábban elvégezhetjük. {Az éttermi világban, mi sousvide technológiával rövid ideig hőkezeljük, a gyorsabb és sterilebb eredmény érdekében.)
A pisztáciát tegyük fel főni, annyi sós vízben, ami épp ellepi. Amíg elpárolog a víz, tisztítsuk meg a langusztáinkat, a farkakat tegyük félre, a páncélt, ollókat és fejeket habzó vajban pörgessük meg pár percet, hogy egy ízes langusztavajat kapjunk, amit későb a tálalásnál felhasználunk.
Ha elfőtt a víz a pisztáciánkról, tegyük be egy 170 fokosra előmelegített sütőbe egy száraz tepsibe 10/15 percre hogy jó ropogósra süljön.
Mossuk meg az édesköményt, majd vágjuk le a szárát, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük le mandolin segítségével, a középsō dundibb feleket. A maradékot, a szárral együtt, gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A kapott levet beízesítjük az almalével, egy csipet sóval, a mirinnel, a pisztáciaolajjal és a választott citrus levével, illetve reszelt héjával.
A langusztafarkakat forró serpenyőben készre pirítjuk a külső felén, majd a hőforrást elzárva félrehúzzuk és meglocsoljuk a langusztavajunkkal.
Keverjük össze a salátánkat, nyers tengerispárgával, és a langusztával és tetszés szerint tálaljuk. Szórjuk meg a sült pisztáciával.
Az étteremben tovább frissítjük az ételt citromverbénaolajjal, és előkerülhetnek a savanyított/fermentált virágok {bodza, medvehagyma} is, ha szorgalmasak voltunk a nyári időszakban. Az ételfotón bársonyvirág van, ami otthon is könnyen beszerezhetō és egy nagyon játékos alapanyag. Sót szándékosan nem alkalmaztam a langusztán, a tengerispárga dolga.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.