5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A carbonara szószos tészta ünnepivé tehető, ha grillezett lazaccal együtt tálaljuk. A mártásba csempészett luxus továbbá a fenyőmagolaj, ami még jobban kiemeli a pirított fenyőmag intenzitását.
A tojást és a tejszínt beletesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a fokhagymát.
Ezután ráreszelünk 50 g parmezánt (vagy grana padanot).
Hozzáadjuk a 4 ek fenyőmagolajat, és összekeverjük, majd félretesszük.
Egy edényben vizet forralunk, ha felforrt, beletesszük a sót, majd a tagliatellét. Al dente-re főzzük.
A lazacfilét csíkokba vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az 1 evőkanál repceolajat, és alacsony hőmérsékleten mindkét oldalán rövid ideig kisütjük. Kivesszük egy tálra, és félre rakjuk.
Közben a fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni.
A kifőtt tésztához adjuk a spenót leveleket, összekeverjük, majd ráöntjük a korábban elkészített szószt, és összeforgatjuk.
Tálaláskor rátesszük a lazacot és a maradék parmezánt, majd a tetejét megszórjuk a pirított fenyőmaggal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.