Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ünnepek közeledtével előkerülnek az aprósüteményes receptek is a fiókból, amelyekből nem hiányozhatnak a klasszikus hozzávalók, mint a dió, a mák, a kókusz, a linzer sem. A mákolajos pudingos kosárkák receptben egy karobos linzer kosárkát töltünk meg mákolajos pudinggal, ami a szokványostól bár eltér, de hozza a karácsonyi mákos sütemény ízvilágot.
A linzerhez először mérjük ki a lisztet, 75 g porított nádcukrot, 30 g kókuszreszeléket, 15 g karob port, és egy csipet sót. Majd tegyük őket egy aprítóba, és 15-20 másodpercig aprítsuk, hogy a hozzávalók teljesen elkeveredjenek egymással.
Adjunk a liszthez 125 g kockára vágott, hideg vajat, morzsoljuk a lisztbe, majd a két tojássárgával gyúrjuk a masszát ruganyos tésztává. A kész tésztát pihentessük 30 percen át a hűtőben.
Majd egy munkalapon nyújtsuk a tésztát kb. 3 mm vastagra, szaggassunk ki 5 cm átmérőjű korongokat.
Közben olvasszuk fel a 15 g vajat, és egy ecsettel kenjük át vele a kosárkaformák belsejét. Tegyük a formákat egy kisebb tepsire, vagy tálcára, és hűtőben dermesszük 6-7 percen át.
A tésztakorongokat tegyük a kivajazott, dermesztett kosárkaformába. Így is pihentessük a hűtőben 30 percet.
Közben főzzük meg a pudingot. Ehhez öntsük a pudingport, 40 g cukrot, és a narancs lereszelt héját egy kis lábosba.
Adjunk hozzá 100 ml tejet, és keverjük csomómentesre.
Majd öntsük fel a maradék tejjel, és folyamatos keverés mellet, sűrítsük be a pudingot.
Hűtsük ki, ekkor keverjünk bele egy tojássárgát, és két kanál hidegen sajtolt, Pödör mákolajt.
A kosárkákat töltsük meg a kihűlt pudinggal, tetejükre szórjunk egy kevés szemes mákot. 170 fokos sütőben, süssük, 20-22 percen át.
Miután kisültek a kosarak, pihentessük 5 percet, majd óvatosan, egy kis késsel megmozgatva a tészta széleit, vegyük ki, és hűtsük ki őket fogyasztás előtt.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.