Keresés

Mini mogyorós csokoládétorta recept

Csokoládé, mogyoró, karamell: ezzel a trióval garantáltan mennyei lesz a desszert. Receptünkben egy profi segítségével mutatjuk be, hogyan készítsünk otthon éttermi minőségű tányérdesszertet.

Kukoricamentes
120 Perc
36

Elkészítés

01

Ez a recept kicsit edény igényes, de az ízek bőven kárpótolnak a mosogatásért. Először a csokihabot (mousse) készítsük el. Ehhez olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, a pralinét és a reszelt tonkababot.

02

Egy másik lábasban forraljuk fel a 330 g tejszínt, a glükózszirupot (amit 100 g cukor 50 g víz mennyiségben felfőzött cukorsziruppal is helyettesíthetünk), valamint a zselatint.

03

A forró tejszínes masszát 3 részletben keverjük az olvadt csokihoz.

04

Amíg a massza szobahőmérsékletűre hűl, verjük kemény habbá a 285 g mennyiségű tejszínt, és két részletben keverjük a langyos csokikrémhez.

05

Készítsük el a piskótát. Az hozzávalókat és a 280 g mogyoróolajat keverőgéppel dolgozzuk össze, majd kivajazott, belisztezett tortaformában, 200 fokon süssük 10 percig, azután – anélkül hogy a sütő ajtaját kinyitnánk – csökkentsük a hőt 150 fokra, és folytassuk a sütést további 85 percig.

06

A Ganache-hoz való csokoládét is olvasszuk fel vízgőz felett, egy újabb edényben. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük az olvadt csokoládéra. Keverjük el vele.

07

Keverjük hozzá a kockára vágott vajat az 50 g mogyoróolajat, majd az egészet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni és tegyük nyomózsákba.

08

A torta díszítéséhez használjunk csokidekor fóliát (edény és konyha boltokban kapható). A fóliát kikenjük olvasztott csokival, ami aztán a kihűlés határán válik formázhatóvá, s ezután lehet teljesen megdermeszteni.

09

A karamell főzéshez, a tejszínen kívül, mindent tegyünk egy lábasba, és kezdjük forrósítani a cukrot. Amikor teljesen elolvadt és a színe aranybarnára vált, forraljuk fel a tejszínt és apránként öntsük hozzá a karamellizált cukorhoz.

10

8-10 Percig forraljuk a keveréket, hogy besűrűsödjön. Kihűlés után töltjük meg vele a desszertet, a következő módon: a piskótát vágjuk vékony szeletekre. Egy fém sütemény kiszúró forma oldalához hengerítsünk két szeletet, hogy kitöltsék a formát. Ebbe nyomjuk a csokimousst.

11

Amikor megdermedt karalábé vájóval szedjük ki a közepét és töltsük meg karamellel. Helyezzük rá a dekorfóliás csokilapot amit korábban egy kis és egy nagy kiszúróformával karikáztunk ki.

1 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
150 g
tejszín
40 g
glükóz
2 g
zselatin
300 g
csokoládé (magas kakaótartalmú)
120 g
praliné
285 g
tejszínhab
1
tonkabab
400 g
liszt
180 g
kakaópor
14 g
sütőpor
280 g
mogyoróliszt
5
tojás
50 g
vaj
1
vaníliarúd

Étrendek

Kukoricamentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0