Keresés

Mogyoróolajos palacsinta recept eperrel

A piemonti mogyoróolajjal kikevert palacsinta tészta különlegesen selymes, kisütve egyedi ízű. Ha nem csak a tésztát akarod feldobni, töltsd meg karamellizált eperrel, vagy más szezonális gyümölccsel.

Vegetáriánus
Szójamentes
Kukoricamentes
25 Perc
59

Elkészítés

01

A turmixgépbe öntsük a lisztet és a sót, majd törjük bele a két tojást. Adjuk hozzá a tejet és az 1 evőkanál mogyoróolajat.

02

A hozzávalókat alaposan turmixoljuk össze, amíg csomómentes nem lesz. A palacsinta tésztát pihentessük hűvős helyen, amíg az időnk engedi (ajánlott legalább fél óráig).

03

Vegyünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele egy fél evőkanál mogyoró olajat, és hevítsük fel. A meleg serpenyőbe öntsünk egy palacsintára való tésztát. Ha a tészta kezd megszilárdulni, akkor fordítsuk meg, és addig süssük tovább, amíg mind a két oldala szép arany barna nem lesz. A további palacsinták sütésénél már nem kell a serpenyőbe olajat önteni.

04

Egy másik serpenyőben 2 evőkanál cukrot karamellizáljunk meg közepes lángon.

05

Adjuk hozzá az epret és a feketeribizli balsamicot. Az epret kb. 2 percig forgassuk meg a karamellizált cukorban, majd a serpenyőt vegyük le a tűzről.

06

Az elkészült palacsinta tésztát töltsük meg a karamellizált eperrel, majd a palacsintát pár csepp mogyoró olajjal ízesíthetjük.

Tipp:

A piemonti mogyoróból sajtolt olaj egészen különleges, selymes ízt kölcsönöz a palacsintának. A gyerekek és az édesszájúak igazi kedvence lesz ez a recept.

9 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
60 g
liszt
2
tojás
125 ml
tej
20
eper

Étrendek

Vegetáriánus Szójamentes Kukoricamentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0