Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az avokádó a legkrémesebb és legsemlegesebb gyümölcs, ezért gyakran készítenek belőle úgynevezett nyers desszerteket. Ez a limeos avokádótorta egy ropogós, mandulaolajjal dúsított kókuszos alappal készül, aminek szinte lehetetlen ellenállni.
A kesudiót, a kókuszt, a magozott datolyát, a vaníliát, egy evőkanál lime levet, és reszelt lime héjat, csipet sót, 60 g mandulát, 80-100 ml mézet, és a két evőkanál mandulaolajat tegyük egy késes aprítóba. Addig aprítsuk, amíg a hozzávalók morzsalékossá, formázhatóvá válnak.
Ha nem elég nedves a massza, adjunk hozzá még kevés mézet. Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, és egyenletesen oszlassuk el benne a kesudiós masszát.
Tegyük a meghámozott avokádókat a maradék lime lével, 4 evőkanál reszelt lime héjjal, a maradék mézzel és a juharsziruppal együtt egy késes aprítóba. Turmixoljuk le. Akkor jó, ha sűrű, kenhető a krém.
Az avokádós masszát a tésztarétegre simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük, vagy 2 órán át fagyasztóban dermesztjük.
A tojásfehérjét egy csipet sóval és az eritrittel együtt kemény habbá verjük. A kész tortát a tojáshabbal, és félbevágott sárgabarackokkal díszítjük ki.
A felvert tojáshabot egy nyomózsákba vagy nejlon zacskóba tesszük. Ha nejlonzacskót használunk, akkor a sarkát vágjuk ki. A torta szélére egymástól egy centi távolságra kisebb köröket nyomunk a habból. A tojáshab körök közepére egy-egy félbevágott sárgabarackot helyezünk. Tálalás előtt a tortát további 30 percre a hűtőbe rakjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.