Keresés

Nyers, limeos avokádótorta mandulaolajjal recept

Az avokádó a legkrémesebb és legsemlegesebb gyümölcs, ezért gyakran készítenek belőle úgynevezett nyers desszerteket. Ez a limeos avokádótorta egy ropogós, mandulaolajjal dúsított kókuszos alappal készül, aminek szinte lehetetlen ellenállni.

Vegetáriánus
Búzamentes
Tejmentes
Szójamentes
Kukoricamentes
30 Perc
66

Elkészítés

01

A kesudiót, a kókuszt, a magozott datolyát, a vaníliát, egy evőkanál lime levet, és reszelt lime héjat, csipet sót, 60 g mandulát, 80-100 ml mézet, és a két evőkanál mandulaolajat tegyük egy késes aprítóba. Addig aprítsuk, amíg a hozzávalók morzsalékossá, formázhatóvá válnak.

02

Ha nem elég nedves a massza, adjunk hozzá még kevés mézet. Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, és egyenletesen oszlassuk el benne a kesudiós masszát.

03

Tegyük a meghámozott avokádókat a maradék lime lével, 4 evőkanál reszelt lime héjjal, a maradék mézzel és a juharsziruppal együtt egy késes aprítóba. Turmixoljuk le. Akkor jó, ha sűrű, kenhető a krém.

04

Az avokádós masszát a tésztarétegre simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük, vagy 2 órán át fagyasztóban dermesztjük.

05

A tojásfehérjét egy csipet sóval és az eritrittel együtt kemény habbá verjük. A kész tortát a tojáshabbal, és félbevágott sárgabarackokkal díszítjük ki.

Tipp:

A felvert tojáshabot egy nyomózsákba vagy nejlon zacskóba tesszük. Ha nejlonzacskót használunk, akkor a sarkát vágjuk ki. A torta szélére egymástól egy centi távolságra kisebb köröket nyomunk a habból. A tojáshab körök közepére egy-egy félbevágott sárgabarackot helyezünk. Tálalás előtt a tortát további 30 percre a hűtőbe rakjuk.

17 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
300 g
kesudió
100 g
kókuszreszelék
160 g
magozott datolya
4 db
lime
1 db
vaníliarúd
2 csipetnyi
200 ml
méz
60 g
mandula
6 db
avokádó
2 ek
juharszirup
1 db
tojásfehérje
1 ek
eritrit
4 db
sárgabarack

Étrendek

Vegetáriánus Búzamentes Tejmentes Szójamentes Kukoricamentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0