Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A palacsintatészta egészen különleges ízű lesz, ha belekeverünk egy kanál földimogyoró olajat. A karamellizált eperrel megtöltve a család kedvence lesz minden bizonnyal.
A turmixgépbe öntsük a lisztet és a sót, majd törjük bele a két tojást. Adjuk hozzá a tejet és az 1 evőkanál földimogyoró olajat.
A hozzávalókat alaposan turmixoljuk össze, amíg csomómentes nem lesz. A palacsinta tésztát pihentessük hűvős helyen, amíg az időnk engedi (ajánlott legalább fél óráig).
Vegyünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele egy fél evőkanál földimogyoró olajat, és hevítsük fel. A meleg serpenyőbe öntsünk egy palacsintára való tésztát. Ha a tészta kezd megszilárdulni, akkor fordítsuk meg, és addig süssük tovább, amíg mind a két oldala szép arany barna nem lesz. A további palacsinták sütésénél már nem kell a serpenyőbe olajat önteni.
Egy másik serpenyőben 2 evőkanál cukrot karamellizáljunk meg közepes lángon.
Adjuk hozzá az epret és a meggy balzsamecetet. Az epret kb. 2 percig forgassuk meg a karamellizált cukorban, majd a serpenyőt vegyük le a tűzről.
Az elkészült palacsinta tésztát töltsük meg a karamellizált eperrel, majd a palacsintát pár csepp földimogyoró olajjal ízesíthetjük.
A földimogyoróból sajtolt olaj egészen különleges, selymes ízt kölcsönöz a palacsintának. A gyerekek és az édeszájúak igazi kedvence lesz ez a recept.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.