Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A kókuszgolyó sokunk nagy kedvence, de keksznek kisütve még izgalmasabb aprósütemény. Ez a sült pisztáciás kókuszgolyó nem csak finom, de tej, és gluténmentes is.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Közben egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, kókusztejet, a fahéjat, és a vanília rúd kikapart belsejét.
A pisztáciát és a pisztáciaolajat egy konyhai robotgéppel krémesítjük. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, majd hozzáadjuk a sót, és még 1-2 percig verjük. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot a masszához.
Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az így kapott golyókat, amit 30 percre a sütőbe teszünk. Félidőben átfordítjuk a tepsit. Sütés után 1 óráig még pihentetjük a süteményt.
Végül az étcsokoládét (minimum 80 %-os kakaótartalmú) megolvasztjuk, és a lehűlt golyók 1/3 részét belemártjuk, végül megdermesztjük.
A csokoládét törjük darabokra, tegyük egy hőálló tálba, és helyezzük egy fazék gőzölgő víz fölé, úgy, hogy a tál ne érje a vizet. A csokoládé folytonos kevergetés mellett szépen felolvad.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.