Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A kevert süteményekben vaj helyett használhatunk olajat is. A mákolaj ízben illik a cseresznyéhez, és a sütemény mennyeien omlós, szaftos lesz tőle.
2 egész tojást és a másik 2 tojás sárgáját egy keverőtálba ütjük, és hozzáöntjük a cukrot (vagy nádcukrot).
Keverjük össze mixerrel, amíg habos nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a mákolajat.
Ezután hozzáadjuk a kefirt, a lisztet és a sütőport.
Keverjük össze mixerrel.
A tésztába reszeljük a citrom héját, majd adjuk hozzá a feketeribizli balsamicot.
Újra keverjük össze mixerrel.
A félretett 2 tojás fehérjét a mixerrel kemény habbá verjük.
Adjuk hozzá a masszához. Ezt már csak kézzel keverjük el, ne habverővel.
Az egészet sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy közepes tepsibe öntjük.
A tetejére pedig egyenletesen szórjuk rá a kimagozott, majd belisztezett cseresznyét, így nem száll le a tepsi aljára a gyümölcs.
A tésztát aranybarnára sütjük előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig. Hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint cukrozzuk a végén.
Használjuk az üres kefíres poharat a hozzávalók méréséhez. Ne használjunk fagyasztott gyümölcsöt, mert nagyon vizes lesz a tésztánk, akkor inkább befőttel helyettesítsük. A cseresznyét helyettesíthetjük más gyümölccsel pl. meggyel. A tésztát gazdagíthatjuk 2-3 evőkanál darált mákkal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.