Keresés

Sütőben sült rántott hús recept

A bő olajban sütött, magyaror rántott ételek nem igazán tartoznak az egészséges kategóriába. Süssünk sütőben rántott húst, és ezzel sok felesleges olajat spórolhatunk meg. Fogyasszuk sok zöldséggel, így már egy egészséges ebéd készíthető belőle.

105 Perc
40

Elkészítés

01

A félbe vágott csirkemell filéket klopfolóval megpuhítjuk.

02

A tejet és a csípős szószt összekeverjük egy edényben és a filéket belehelyezzük. Minimum 1- maximum 24 órán át pácoljuk a húst a hűtőben.

03

Összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán sajttal, cayenne-vel, fekete- és fehérborssal, fokhagymaporral, őrölt paprikával és a sóval. Majd ebben a keverékben a pácból kivett húst, megforgatjuk.

04

Az így kapott csirkemell filé, sütés előtt még 10 percig visszakerül a hűtőbe. Mindeközben, a sütőt melegítsük elő 200 C –ra.  Mielőtt betesszük a csirkét, 1 evőkanál Földimogyoró olajjal locsoljuk meg a tetejét. 20-25 percig süssük a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz, belseje pedig puha és omlós marad.

05

Elkészítjük az édesburgonya- cékla pürét:

Az édesburgonyát és a céklát is külön –külön vízben feltesszük forrni. Miután megpuhultak, ( nagyjából 45-60 perc alatt) akkor  leszűrjük a vizet. Az édesburgonyát, a Földimogyoró olajjal, tejjel,sóval, borssal botmixer segítségével püré szerűre aprítjuk, míg a céklát a tejjel, sóval, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén lepürésítjük. Ezután már tálalható is.

 

Tipp:

Ha hígabb pürét szeretnénk kapni, akkor 1-1 dl az ajánlott mennyiség mindkét pürébe. Ha kevésbé folyósat, akkor 0,5-0,5dl.

16 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
100 ml
tej
4 kisebb
csirkemell filé
félbe vágva
1 ek
csípős szósz
200 g
zsemlemorzsa
4 ek
parmezán sajt
reszelve
1 tk
cayenne paprika
morzsolva
1 és ½ tk
fokhagyma por
2 csipetnyi
1 db
édes burgonya
2 db
cékla

Étrendek


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0