A szilvát megmossuk, kimagozzuk, mindegyiket 8 cikkre vágjuk.
Iratkozzon fel
hírlevelünkre
hírlevelünkre
A legegyszerűbb sütik sokszor a legfinomabbak. Ez a ringlószilvás crumble a ropogós, mákos morzsától, majd a selymes alma balsamico crematól lesz feledhetetlen mindenki számára.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, mindegyiket 8 cikkre vágjuk.
A szilvacikkeket egy 20x30 cm-es sütőformába tesszük, megszórjuk fahéjjal és két kanál cukorral.
A lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a szemes mákot és a földimandula lisztet egy keverőtálba tesszük, és a mákolajjal együtt morzsalékos állagúra gyúrjuk. A morzsát a szilvára szórjuk, majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Melegen fogyasszuk. Minden adagra locsoljunk 1-2 teáskanálnyi alma balsamico cremat.