Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A gluténmentes rizslisztből fantasztikus palacsintát süthetünk. Szilvaszezonban karamellizált szilvával töltsük meg. Olyan finom, hogy egy darabbal biztosan nem fogod beérni.
A földi mandula lisztet, a rizslisztet, a tojást, a barna cukrot, a tejet, egy csiptenyi sót és egy evőkanál Mogyoróolajat egy magasfalú edénybe öntjük.
A hozzávalókat csomómentesre turmixoljuk össze és pihentessük 15 percig.
Egy serpenyőbe öntsünk egy teáskanál Mogyoróolajat és hevítsük fel. A meleg serpenyőbe öntsünk egy palacsintára való tésztát. Ha a tészta kezd megszilárdulni, akkor fordítsuk meg és addig süssük tovább, amíg mind a két oldala szép arany barna nem lesz. (Minden db sütésénél 1 tk mogyoróolajat hevítsünk a serpenyőbe)
Egy másik serpenyőben a mézet karamellizáljuk. Akkor jó, ha habzik és enyhén barnás színű lesz. A legkisebb fokozaton, lassan, folyamatos keveréssel készítsük.
A szilvát megmossuk és negyedbe vágjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál Feketeribizli balsamicot, az apróra vágott (lehet kocka vagy vékony csík is) gyömbérrel a forró karamellben 2-3 percig összeforgatjuk.
Végül a palacsinta tészta közepébe töltjük, és feltekerjük, vagy háromszögbe hajtogatjuk
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.