Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Íme egy recept, azokra az esetekre, amikor kevés az időnk, de különleges ételt szeretnénk készíteni. A pikáns mogyorószósz pillanatok alatt elkészíthető, íze viszont páratlanul finom.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, leitatjuk róla a felesleges nedvességet, majd 1-2 csipet sóval és tört rózsaborssal átdörzsöljük.
Egy forró serpenyőben két kanál repceolajon kérgesítjük minden oldalát, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt észre sütjük. Ezt követően rácsra téve 4-5 percet pihentetjük szeletelés előtt.
A mogyorót üres serpenyőben megpirítjuk, majd egy erős aprítóban lisztesre őröljük.
Hozzáadjuk a maradék sót, ízlés szerint chilit, mézet, a tejszínt, a fokhagymát, a piemonti mogyoróolajat, a birsalma gyümölcsecetet és az alaplevet. Krémesre turmixoljuk. Tálalás előtt átmelegítjük.
A húst tálalás előtt frissen süssük ki, így nem szárad ki. A szósz előre elkészíthető.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.