Legyen Klubtag!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Legyen Céges Vásárló!
  • Ha válallkozása van, akkor Ön céges vásárlóként céges nagykereskedelmi áron vásárolhat online
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív céges vásárlói akciók akár 35% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)

Regisztrált klubtagként vagy céges vásárlóként iratkozzon fel hírlevelünkre. 
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás
Keresés

Tőkehal zöldborsóval és uborkával

Tojásmentes
Szójamentes
Kukoricamentes
Cukormentes
40 Perc
39

Elkészítés

01

A halfilét 2 %-os sóoldatba tesszük 16 órára. Ezután lemossuk, leszárítjuk és alufóliába feltekerjük. 85 Celsius fokos sütőben 18-20 percig gőzöljük. Amint kész, jeges vízbe tesszük és felszeleteljük.

 

02

A zöldborsópüré elkészítése: 200g zöldborsót 3 percig, majd vízitormát 30 mp-ig forrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük a zöldborsót, a vízitormát, a forrázólevet, a Pödör pisztáciaolajat valamint a sót és 10-12 percig pürésítjük. Ha kész, átpasszírozzuk.

 

03

Zöldborsó szemek: 120 gramm friss zöldborsót forró serpenyőben lepirítjuk és sózzuk. Hozzáadunk a fenyős-uborka vinaigrette-ből, és levesszük a tűzről. 50 g vajat hozzákeverünk.

 

04

Uborkakorong: A kígyóuborkát fél cm-es karikákra vágjuk, a magházát kiszúrjuk. Ezt a részét használjuk fel a tálalásnál. A többi részét sóval leturmixoljuk és átszűrjük, így uborkavizet kapunk.

 

Tipp:

Fenyős-uborka vinaigrette elkészítése:

1 dl uborkavizet, 20 g Pödör pisztáciaolajat, 50 g turbolyaolajat, 3 g citromlevet és 15 g friss, apróra vágott fenyőrügyet összekeverünk.

Tálalásnál házilag fermentált zöld epret adunk, amihez a készítésnél Pödör Aceto Balsamico di Modenát használtunk.

15 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
400 g
tőkehal
1 csipetnyi
320 g
zöldborsó
50 g
vízitorma
1 db
kígyóuborka
50 g
vaj
3 g
citromlé

Étrendek

Tojásmentes Szójamentes Kukoricamentes Cukormentes

Legjobb ajánlataink
Legyen Klubtag!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Legyen Céges Vásárló!
  • Ha válallkozása van, akkor Ön céges vásárlóként céges nagykereskedelmi áron vásárolhat online
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív céges vásárlói akciók akár 35% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával





0