Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre. 5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tökmagtól roppanós, finomabb lesz a rántott csirkemell is. A stájer salátában stájer tökmagolajos, alma balzsamecetes öntet kerül, így az ételbe belekerül a tökmag valamennyi íze és textúrája. Gyors, egyszerű, de nagyszerű recept.
A csirkemell filét megmossuk, papírtörlővel letöröljük.
Ezután csíkokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
60 g stájer tökmagot késsel durva darabokra aprítunk.
A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük, majd hozzákeverjük a felaprított tökmagot.
Egy tányérba lisztet öntünk, majd beleforgatjuk a csirkemell szeleteket.
Egy tányérba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk az 1 evőkanál tejet, sózzuk, borsozzuk, majd egy villával felverjük.
Ezután beleforgatjuk a belisztezett csirkemell csíkokat.
Utána az előzőleg elkészített tökmagos zsemlemorzsa keverékbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a napraforgó olajat, majd a csirkemell csíkokat közepes lángon kisütjük.
Az átsült csirkemell csíkokat papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Öntsünk 1 evőkanál alma balzsamecetet egy csavaros üvegbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az 1 teáskanál alma balsamico mustárt.
Adjuk hozzá a 4 evőkanál stájer tökmagolajat.
Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk fel.
A salátát mossuk, majd szárítsuk meg. Egy tálba helyezzük, ráöntjük a kész dresszinget, és óvatosan összeforgatjuk.
A maradék stájer tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A salátát egy tányéron tálaljuk a szeletelt citrommal, majd rátesszük a félbe vágott koktélparadicsomokat, a rántott csirkemell csíkokat, valamint megszórjuk a pirított tökmaggal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.