Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karamellizált szilva ízesebb lesz egy kevés feketeribizli balzsamecet hozzáadásával. Ez a gyümölcsragu remekül passzol a vanília fagylalthoz, amit a 100 %-osan tiszta mákolaj koronáz meg. Gyors, egyszerű, nagyszerű tányérdesszert.
A mézet karamellizáljuk egy serpenyőben. A legkisebb fokozaton, lassan és folyamatos keveréssel készítsük. Akkor jó, ha habzik és enyhén barnás színű lesz.
Hozzáadjuk a megmosott, kettévágott szilvát, a feketeribizli balzsamecetet és az apróra vágott gyömbért. 2-3 percig összeforgatjuk a forró karamellben. A tűzről levesszük, és hozzáadjuk a mákolajat is, elkeverjük.
Apróra vágott chilivel és vaníliafagylalttal tálaljuk. Mentalevéllel és 1 kiskanál kék mákkal díszítjük.
Karamellizálásnál vastag aljú edényt (lehet nyeles lábas vagy serpenyő is) használjunk, mert egyenletesen oszlik el a hő, és nem ég le olyan könnyen. A legkisebb fokozaton, alacsony hőmérsékleten készítsük és folyamatosan keverjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.