Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha szívsalátához jutunk, akkor érdemes ezt a gyors és ínyenc előételt elkészíteni, ha vendégeket várunk. A grillezett szívsalátát a gorgonzola mellett egy dióolajos, körte gyümölcsecetes vinaigrette-el tesszük felejthetetlenné.
A vinaigrette-hez egy kis fedeles üvegbe tesszük a sót és a körteecetet. Hagyjuk, hogy a só feloldódjon benne.
Majd hozzáadjuk az olajat, a mustárt, mézet, egy kis gerezd, finomra reszelt fokhagymát, frissen tört borsot.
Az üveget lezárjuk, alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók megfelelően elegyedjenek.
Fogyasztás előtt a salátákat kettévágjuk hosszában, szárvégződésüket levágjuk, de csak annyira, hogy a levelek egyben maradjanak.
Egy grillserpenyőben olívaolajat hevítünk, és a salátákat megpirítjuk. Azonnal melegen tálaljuk. Meglocsoljuk a vinaigrette-vel, megszórjuk morzsolt gorgonzolával, és apróra tört dióval.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.