Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tejberizs egy kiváló, könnyed, gyorsan elkészíthető nyárias desszert, amivel jól kombinálhatók a szezonális, kissé savanykás gyümölcsök. Málnás tejberizs receptünket most mandulaolajjal és málna balsamicoval tesszük feledhetetlen élménnyé.
A tejet melegítsük fel. Majd adjunk belőle 200 ml-t a rizshez a vaníliával és egy leheletnyi sóval együtt. Addig főzzük alacsony fokozaton, amíg a rizsszemek felveszik a folyadékot.
Ezt követően 2-3 részletben adjuk hozzá a meleg tejet a rizshez, miközben folyamatosan kevergetjük, nehogy az edény aljára kapjon a tejcukor.
Az utolsó adag tejjel együtt adjuk hozzá a cukrot is. Akkor jó a tejberizs, ha ragacsos, és a rizsszemek megfőttek.
Hűtsük le legalább 50 fokra a tejberizst, és ekkor keverjük bele a mandula olajat és a málna balsamicot. Friss málnával és citromfűvel tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.