Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A sertés szűz sütésének meg kell adni a módját. Alapos kérgesítés, majd sütőben készre sütés, ez a titka. Ha a legjobbat szeretnénk kihozni belőle, kérgesítéskor kenjük át körte balzsamecettel, amitől különösen ízes, és szaftos marad a kész sült.
A sertés szüzet megmossuk, lehártyázzuk, sóval, frissen őrölt borssal befűszerezzük. A repceolajon nagy lángon körbepirítjuk. A tűzről lehúzva körbekenjük a körte balzsamecettel és ismét 2 percig nagy lángon rápirítjuk a körte kérget is.
180 Celsius előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Szeletelés előtt 5 percet pihentetjük, majd éles késsel 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. Mogyoró mustáros krumpli püré illik hozzá köretnek.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.