Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A petrezselyemből és a kaporból 2-2 szálat félreteszünk, a többi zöldfűszert finomra aprítjuk, a kapribogyóval együtt egy tálba tesszük, és némi reszelt citromhéjat adunk hozzá.
A halat félbe vágjuk, enyhén megsózzuk, és egy lapos edénybe tesszük a 150 g vízzel, 3 szelet citrommal, a salottahagymával, és a félretett 2-2 szál petrezselyemmel és kaporral együtt. Felhevítjük, amíg enyhén forrni kezd, majd rátesszük a fedőt, és alacsony hőfokon 12-14 percig, forráspont alatt lassan főzzük.
Elkészítjük a gremolatát: a gránátalmát félbe vágjuk, és egy kanállal kikopogtatjuk belőle a magokat, majd a fehér balzsamecettel és az olívaolajjal együtt hozzáadjuk a finomra aprított fűszerekhez, jól összekeverjük, és tengeri sóval megszórjuk. Végül a halat kivesszük az edényből, egy konyhai papírtörlőre tesszük, hagyjuk, hogy lecsöpögjön, majd a gremolatával, a salottahagymával és a megmaradt friss citrommal együtt tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.