Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tavasz egyik legkedveltebb zöldsége a spárga, ami számos jótékony egészségügyi hatással rendelkezik. A spárgát kombinálhatjuk eperrel salátaként, amit az omega-3 olajos, földiszeder gyümölcsecetes dresszig tesz igazán különlegessé.
A spárgákat mossuk meg, hogy a homok kijöjjön belőlük. Majd szálanként fogjuk a két kezünkbe, és törjük el őket. A spárgasíp felé eső rész az, ami biztosan zsenge és felhasználhatjuk.
Vágjuk le a spárgasípokat. A fennmaradó részeket vágjuk kb. 2 centis darabokra. Enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük a spárgadarabokat 4-5 percig, majd az utolsó 1 percben adjuk hozzá a spárgasípokat is.
6 maximum 7 perc után (közepes vastagságú, zöld spárga esetében) vegyük le a tűzről, és jeges vízben hűtsük le őket. Közben készítsük el a földiszeder ecetes, kender, és chia mag olajos salátaöntetet is.
A salátát, a feldarabolt epret és a spárgákat tegyük egy salátás tálba, és alaposan keverjük össze a vinaigrette-el. Tálaláskor borsozzuk, és szórjuk meg szezámmaggal.
A leeső spárgarészeket felhasználhatjuk zöldség alaplevek készítéséhez. A zöld spárgát nem kell meghámozni, elég alaposan megmosni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.