Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tavasz pompás zöldségének, a spárgának az egyik legkedveltebb elkészítési módja a krémleves. Mi most száraz fehérborral és tejszínnel készítettük el, tálaláskor pedig minőségi, hidegen sajtolt, omega-3-ban gazdag camelinaolajjal ízesítettük.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 2 kanál repceolajon üvegesre pirítjuk. Majd felöntjük 5 deciliter vízzel, 1 deciliter fehérborral, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
A spárgákat közben megmossuk, hogy a homok kijöjjön belőlük, majd szálanként a két tenyerünkbe vesszük, és kettétörjük őket. A spárgasíp felé eső rész az, ami biztosan zsenge, és felhasználhatjuk.
A spárgaszálakat feldaraboljuk, és amikor a burgonya már megfőtt, hozzáadjuk a levesalaphoz. 5-6 percig főzzük.
Végül leturmixoljuk a levest, és tejszínnel dúsítjuk.
A spárgasípokat vágjuk le, és egy külön edényben forró vízben egy percig blansírozzuk. Ha készen van, hideg vízben hűtsük le.
Fogyasztáskor a spárgasípokkal, parmezánforgáccsal és hidegen sajtolt camelinaolajjal tálaljuk a levest.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.