Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A házi müzlinél nincs is jobb, hiszen mi döntjük el, mit keverünk bele. Kedvenc müzlinket szórhatjuk ezt követően joghurtba, gyümölcsökre, de pohárdesszertek alapjához is felhasználhatjuk.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg míg lehűlnek. Vegyük vissza a sütőt 165 fokra és egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt, úgy hogy alatta és fölötte megolajazzuk vagy megvajazzuk az egész papír területét.
Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, juharszirupot, fahéjat és a narancslevet.
Egy nagyobb tálban a zabpelyhet, Pödör szezámmagot, Pödör mandulát, Pödör napraforgómagot és a sót.
Öntsük a mézes keveréket a zabpelyhes összetevőkre. Addig keverjük, amíg egyenletesen eloszlik a ragadós massza és mindenhol befedi a száraz hozzávalókat.
Az így kapott keveréket oszlassuk el a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük 20 percig.
A sütőből kivéve, keverjük meg a ropogós müzlit és forgassuk össze a szárított áfonyával és mazsolával. Süssük még 15 percig. Várjuk meg míg teljesen lehűl, mielőtt befőttesüvegben tárolnánk.
TIPP: Ahogy a müzlin a juharszirupos-méz bevonat sütés után lehűl, úgy kezd egyre jobban a sütőpapírra ragadni, ezért érdemes, minél hamarabb egy tálba, vagy edénybe áthelyezni. Az alábbi mennyiséggel 1 normál befőttes üveget tele tölthetünk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.