Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A szezámmagolajos házi majonéz kifejezetten jól illik pikáns, chilis grill húsokhoz, halakhoz vagy akár salátákhoz is. Még jobban robban a szezám íz, ha az ételt megszórjuk pirított szezámmaggal is.
A hozzávalókat szobahőmérsékleten használjuk fel. A tojás sárgáját sóval, borssal, a fokhagymával, a sárgabarack gyümölcsecettel és a mogyorómustárral elkeverjük. Használjunk gépi habverőt.
A szezámmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.
Az így elkészült majonéz aznap fogyasztható. A nyers tojás sárgáját helyettesíthetjük reszelt főtt tojás sárgájával is, így több napig hűtőben tárolva is fogyasztható.
Ajánljuk húsokhoz, halakhoz, tésztasalátákhoz vagy szendvicsekbe.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.